Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsviçre işçi alımı başvurusu nereden yapılır?

Avrupa’da her geçen gün

Avrupa’da her geçen gün yaşlı nüfusu artarken İsviçre’de ise genç işçi bulmakta zor bir hal aldı. İşçi bulma sıkıntısı yaşayan İsviçre, yurt dışından işçi alımlarına da başlayacağını açıkladı. Bu doğrultuda birçok ülke belirlenirken bu ülkeler arasında Türkiye’de yer aldı.

Yayınlanan açıklamalarda 4400 İsviçre Frangı maaşla da çalıştırılmak üzere 85 bin civarında işçi alımı yapılacak. En fazla personel alımı yapılacak kadrolara dair bilgiler de geldi.

İSVİÇRE PERSONEL ALIMI YAPILACAK KADROLAU

Yayınlanan ilanlara baktığımızda en fazla turizm alanında hizmet personeli, mühendis, hemşire, hasta bakıcı, güvenlik görevlisi, yaşlı bakıcısı, teknisyen, temizlik görevlisi, garson, aşçı, aşçı yardımcısı gibi kadrolara alım yapılacağı görülüyor.

İSVİÇRE ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR?

İsviçre’de dünyada asgari ücret tutarının en yüksek olduğu ülke. Bu ülkede asgari ücret 4400 frank. Güncel döviz kuruna göre de 138 bin 945 TL’ye tekabül ediyor.

İsviçre’de Akademiker olan Ferdi Güçyetmez, söz konusu personel alımı ile ilgili bir açıklama yaptı ve hangi sektörde ne kadar işçi alımına dair şu bilgileri paylaştı: “En fazla sağlık sektörü olmak üzere, yaşlı bakım ve hemşire, turizm, teknisyen, yazılım ve mühendis alanlarında alım yapılacak”

Güçyetmez’in paylaşımına bir kullanıcı, “Çalışma vizesi istiyor mu? Türkiye’den başvuru yapabilir miyiz?” sorusunu sordu. Bu soruya cevap veren Güçyetmez, “Çalışma vizesi size iş yeri aracılığı ile gönderilecek. O yüzden sorun olmaz yeter ki iş yeri ile görüşüp anlaşın” dedi.

DİPLOMA DENKLİĞİ İSTİYOR MU?

“Almanya gibi diploma denkliği isteniyor mu?” şeklindeki sorusuya ise Güçyetmez, “Bazı alanlara göre değişir, iş yeri istemeyebiliyor, sizin tecrübenize de bağlı” dedi.

İSVİÇRE İŞ İLANI SAYFALARI

İş ilanlarına başvuru yapıp kabul edilmesinden hemen sonra da ülkeye giderek işe başlayabilirsiniz. İşte İsviçre’de işçi ilanlarının yayınladığı web siteleri de aşağıda yer alıyor:

İşçi ilanlarının tümü bu adreste yer alıyor => https://www.adecco.ch/en-us/

“https://www.jobs.ch/en/”

“https://job-room.ch/home/job-seeker”

“https://www.jobup.ch/en/”