Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi kartına gelecek kısıtlamalar

Türkiye’de ekonomi yönetimi sıkılaşma

Türkiye’de ekonomi yönetimi sıkılaşma çabasında birçok konuda düzenlemeler gerçekleştirilirken son olarak da kredi kartlarına kısıtlamalar gündeme geldi. Mehmet Şimşek’in kredi kartlarına tek taksit yapan ülke çıkışı sonrası harcamalarda rekor seviyelere de ulaşılmasından sonra yeni kısıtlamalar geliyor.

Herkes bu süreçte hangi adımların atılacağını araştırırken son dakika açıklamaları geldi.

Babuşçu açıklamasında yeni vergiler ya da vergi artışları ihtimalinin yüksek olduğu söyledi. Vatandaşın daha fazla gücünün kalmadığını, bu nedenle mevcut vergilerin artırılması yerine yeni vergilerin getirilmesinin daha güçlü ihtimal olduğunu söyledi.

“Kredi kartları son dönemde özellikle enflasyonu düşürme çabaları çerçevesinde sıklıkla gündeme getirilmeye başlanan bir ürün. Kredi kartlarındaki kullanım rakamlarına baktığımızda son bir yıllık dönemde enflasyonun üzerinde hatta yüzde 100’ü geçen seviyede bir artış olduğu görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

KREDİ KARTINA GELECEK KISITLAMALAR
Bu kapsamda kredi kartları ile ilgili farklı önlemlerin devreye alınmasının söz konusu olduğunu söyleyen Babuşçu, alınacak önlemlerin neler olacağını da aktardı. Babuşçu açıklamasında gelmesi beklenen kısıtlamaları şu şekilde aktardı:
“Faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması/kaldırılması gibi önlemler ilk planda uygulanabilecekler arasında yer alıyor. Hepsi olmasa bile bir ya da birkaçının uygulanacağını düşünüyorum”
“Seçimin ardından para politikasında gevşeme olacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna da cevap veren Babuşcu, şu ifadelerini kullandı:
“Ciddi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Zaten şu anda uygulanan para politikalarına bakıldığında sıkı bir para politikası uygulandığı da söylenemez. Seçim nedeniyle yapılamayan para politikası uygulamalarından bir miktar doz artırımı gündeme gelebilir. Ancak bunların da olması gereken seviyede etki yaratmayacağı ortada”