Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ 5 ilde aylık 3868 TL taksitle konut satışı yapacak!

Türkiye’de e-devlet tarafından yayınlanan

Türkiye’de e-devlet tarafından yayınlanan içeriğe göre TOKİ 5 ilde konut satışına başladı. Başvurular bugün itibariyle başladı.

Başvuru yapacak olan vatandaşlar arasından kura çekimi olacak ve kura ile kazanan adaylar da belirlenecek. Evlerin peşinatının yatırılması ve sözleşmenin imzalanması sonrası vatandaşa teslim edilecek.

Bugün yayınlanan açıklamalara bakıldığında TOKİ’nin toplamda 2134 konut satış yapacağı ve evlerin de 2+1 ila 3+1 olduğu görüldü.

TOKİ Konut Satılacak 5 İl ve Ödemeler

2+1 ve 3+1 konutlar için başlangıç fiyatları ve başlangıç taksit miktarları açıklandı. TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, konut satış detaylarına göre yüzde 25 peşinat ve kalan parayı da taksitlerle idareye ödeyecek. Konutların fiyatları hakkında şu tablo paylaşıldı:

Konut satışı gerçekleşecek iller:

Başvuru şartları ve başvuru ekranı için haberi okumaya devam edin.

Başvuru Şartları

Konutlara başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.
-Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.
-Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.
-Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)
-Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

TOKİ Satıştaki Konuta Başvuru Nasıl Yapılır?

TOKİ konutlarına başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir.
Öncelikle e devlet kapısı turkiye.gov.tr adresine gidin.
Daha sonra sağ üstten girişinizi yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıda gösterildiği gibi arama kısmına TOKİ yazın.

Çıkan sonuçlardan Konut / İş Yeri Başvurusu olana tıklayın. Daha sonra Devam  Et dediğinizde aşağıdaki gib bir ekran karşınıza çıkacak:

Burada sağ üstteki yeni başvuru kısmına tıklayın.

Yeni başvuru kısmına tıkladığınızda karşınıza güncel TOKİ konut başvuruları çıkacak. Burada sağ tarafta başvuru yapmak istediğiniz ilin yanındaki SEÇ butonuna tıklayın. SEÇ: butonuna tıkladığınızda proje ile ilgili detayları göreceksiniz. Burada 2+1 ve 3+1 seçeneklerini göreceksiniz. Başvuru yapmak istediğiniz türü seçin ve Daha sonra bilgilendirme yazısını okudum onaylıyorum diyerek devam edin.

Başvurunuzu bu şekilde yaptıktan sonra 2+1 ev için 1000 TL, 3+1 evler için ise 2000 TL teminat yatırmanız gerekmektedir. Teminatı yatırdıktan sonra başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.